Wortelsculpturen Ik heb een fascinatie voor de natuur als vormgever. Vooral wortelhout inspireert mij. De vorm, kleur en structuur zijn het resultaat van de genen van hun ouders maar ook van het milieu waarin zij groeiden en verteerden. Ik zaag, bijtel, schuur en poets het - in de natuur gevonden hout - tot sculpturen.  

Sculpturen bieden een podium voor andere vondsten.
Familiewortels In Familiewortels worden de kleinkinderen van Jan Crijnen van Oss en Wilhelmina Boumans uit Dreumel gevolgd. Wie Jan Crijnen en Wilhelmina  waren, hoe zij leefden, wie hun voorouders en kinderen waren, is beschreven in twee documenten:

Van
Oss, een familiekroniek

- Het verborgen verleden van Wilhelmina Boumans

Medebewoners

In de “Plant van de maand” verschenen op de site van de historische vereniging Tremele van Dreumel, stonden 100 plantensoorten centraal. De soorten werden in deze rubriek opgenomen, als ze van nature in Dreumel, voorkomen en/of om een andere reden een link hebben met dit dorp.

 

DREUMELSE BOCHT & BOMEN is een compilatie van vijf facetten van  60 plantensoorten die hier werden geportretteerd.

Planten met een Dreumelse naam

Een aantal wilde planten in Dreumel hebben een streeknaam en kregen een kaart met hun verhaal.

Bijzondere bomen in Dreumel

De oudste bomen in Dreumel zijn de (knot)-essen met een geschatte leeftijd van 200 jaar verborgen gehouden door Staatsbosbeheer op de eendenkooi aan de Meerenweg. Een iets jongere leeftijdsgenoot is de  'Bevrijdingsboom'  op  Den Hoek. Deze laatste boom heeft / is door meer dan zeven generaties Dreumelnaren gezien.

Wilma van Oss